LOGO IM 15

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ  ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΤΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΞΥΛΑΡΑ

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΞΥΛΑΡΑ

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, δύο λεωφορεία με ευλαβείς πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ένα από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και ένα από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Αθήνα με προορισμό τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών, όπου φιλοξενείται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» εκ του Αγίου Όρους.

Η συγκεκριμένη ιστορική Εικόνα της Παναγίας φυλάσσεται στο Ιερό Σύνθρονο του Ναού του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους και θεωρείται η σημαντικότερη Εικόνα που βρίσκεται στο Περιβόλι της Παναγίας, η οποία είναι «Εφέστιος» και «Προστάτις» των 20 Αγιορείτικων Μονών και της οποίας αντίγραφο βρίσκεται σε κάθε Ιερά Μονή της Αθωνικής Πολιτείας. 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, προσκύνησε τη θαυματουργή Εικόνα μαζί με όλα τα Σεπτά Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προηγουμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, ήρθε και προσκύνησε την Ιερά Εικόνα ο Σεβασμιώτατος Γέροντας Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

Οι προσκυνητές εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, φτάνοντας, διαπιστώσαμε ότι πλήθος πιστών είχε κατακλύσει την οδό Μητροπόλεως, όπου βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών, αναμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον Ιερό Ναό για να ασπασθεί την Εικόνα της αιώνιας Μητέρας μας.

Καθώς λοιπόν και εμείς λάβαμε τη θέση μας στο μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι και  περιμέναμε τη σειρά μας υπομονετικά μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην είσοδο του Ιερού Ναού, παρατηρήσαμε την αξιοσημείωτη υπομονή, την ευλάβεια και την ηρεμία του πλήθους των πιστών, που ανέμενε με προσευχητική σιωπή, αλλά και αδημονία να βρεθεί μπροστά στην εμβληματική, αλλά ταυτόχρονα ταπεινή και γλυκύτατη μορφή της Παναγίας μας.

Κατά την πολύωρη, επί τεσσερισήμισι ώρες, αναμονή, κανένας δεν εξέφρασε παράπονο σωματικής κούρασης από την ορθοστασία, έχοντας την ενδόμυχη προσδοκία της πνευματικής συνάντησης με την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ρίγος συγκίνησης διαπερνούσε τις καρδιές των πιστών κατά την είσοδο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό. Μένει έκθαμβος κανείς και συγκινείται βαθιά μπροστά στην Εικόνα και τη ζεστασιά που εκπέμπει η μορφή της Θεοτόκου, μια γνώριμη μητρική και προστατευτική μορφή για όλες και όλους μας.

Ασπαζόμενοι, αισθανθήκαμε αυτό που μαρτυρούν όλοι όσοι προσέρχονται, την πνευματική ευωδία της Χάριτός Της. Εναποθέσαμε ενώπιόν Της προσευχητικά  τους λογισμούς, τις λύπες, τα προβλήματα, αλλά και δοξολογικά Την ευχαριστήσαμε για όλες τις γνωστές και άγνωστες ευεργεσίες, που απλόχερα προσφέρει σε εμάς τα παιδιά Της, για την παρηγορία και τη σκέπη Της προς όλους. 

Βγαίνοντας από τον Ναό και έχοντας ακόμη την αίσθηση της μητρικής στοργής Της, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν νοιώθαμε καμία κόπωση παρά την πολύωρη αναμονή και έτσι καταλάβαμε ότι αυτό ήταν άλλο ένα σημάδι της Χάριτος και της προστασίας Της. Γεμάτοι πνευματική δύναμη, με ειρήνη και εσωτερική αγαλλίαση πήραμε τον δρόμο της επιστροφής στον ευλογημένο τόπο μας, το Αίγιο.

 

Viber2023-05-0613-30-32-330

e-shop

eshop.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 41, Αίγιο
  • Τηλέφωνα: 26910-21776 & 26910-21777
  • Φαξ: 26910-60127
  • E-mail: imkaigial@gmail.com

Στατιστικά

  • Εμφανίσεις Άρθρων 670168