LOGO IM 15

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ''

 

radiofono

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Διακονία & Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο οποίος εκπέμπει στους 91,2 MHz στην μπάντα των FM,  αποτελεί “πνευματικό τέκνο” του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος τον συνέστησε και τον οργάνωσε.

Από το 1990 ο σταθμός λειτουργεί αδιαλείπτως και μέσω αυτού παρουσιάζονται εκπομπές πλούσιου εκκλησιαστικού και πνευματικού περιεχομένου με την εθελοντική συμμετοχή παραγωγών - συνεργατών από τον χώρο της Εκκλησίας και της Εκπαιδεύσεως.

Με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, ιδιοκτήτη Ρ/Σ της Αιγιαλείας, τοποθετήθηκαν οι πρώτες κεραίες στο χωριό Γρηγόρι και έκτοτε ξεκίνησε η εκπομπή του. Αρχικά, αναμετέδιδε προγράμματα της Πειραϊκής Εκκλησίας. Από το 1997, όμως, κι έπειτα, ο Ρ/Σ διαθέτει το δικό του πρόγραμμα. Από το 2012 οι εγκαταστάσεις εκπομπής σήματος και οι κεραίες έχουν εγκατασταθεί σε χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το studio του Ρ/Σ στεγάζεται στο υπόγειο του κτιρίου της Μητροπόλεως, το οποίο είναι γνωστό ως «Οίκος Ιερέων».

Ο Ρ/Σ «Διακονία & Μαρτυρία», μέσα από τα ερτζιανά, προσφέρει ακατάπαυστα στο ευσεβές ποίμνιο τον ορθόδοξο Ευαγγελικό Λόγο. Με τα ποιοτικά προγράμματά του τροφοδοτεί πνευματικά τους ακροατές του, συντροφεύει τους μοναχικούς ανθρώπους, ενημερώνει, διδάσκει, ψυχαγωγεί.

Άξονα του προγράμματος του σταθμού αποτελούν η αλήθεια του Ευαγγελίου, τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, η παράδοση της Εκκλησίας μας, η ελληνική γλώσσα και ιστορία, ο πολιτισμός του τόπου μας, καθώς και οι σύγχρονοι προβληματισμοί και τα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, ενώ η θεματολογία των εκπομπών επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στην ανάλυση θεολογικών θεμάτων, την εκκλησιαστική ιστορία, τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας και τους Λόγους των Πατέρων της ερήμου, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, σε λαογραφικά θέματα και θέματα τοπικής ιστορίας, σε επετειακά αφιερώματα, ενώ το ραδιοφωνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και παιδικές εκπομπές.

Ο σταθμός σήμερα εκπέμπει όχι μόνο στην Αιγιάλεια, αλλά και στην περιοχή της Αιγείρας και της ορεινής Ακράτας και, φυσικά, στην επαρχία των Καλαβρύτων.

Έχει διανύσει μία πολύχρονη και καλλίκαρπη δημιουργική διαδρομή υπό τη Διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, καθηγητή Μουσικής και  βασικού συντελεστή της λειτουργίας του από συστάσεώς του. Τόσο ο Διευθυντής του Ρ/Σ, όσο και οι παραγωγοί των εκπομπών εργάζονται εθελοντικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στη διακονία αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να μνημονεύσουμε ορισμένους από τους εξέχοντες παραγωγούς του σταθμού, όπως τον μακαριστό Μητροπολίτη Σηλυβρίας κυρό Αιμιλιανό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δαμιανό Σταυρίδη, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, τον κ. Παναγιώτη Αχιλλιά, Φιλόλογο - Θεολόγο, την κ. Ευανθία Μπεντεβή, Φιλόλογο - Ιστορικό, τον κ. Κωνσταντίνο Κλάγκο, Φιλόλογο - πρ. Σχολικό Σύμβουλο, την κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, Φιλόλογο, την κ. Ζωή Βαρδάκη, Φιλόλογο, τον κ. Δημήτριο Βελαώρα, Φιλόλογο - Λαϊκό Ιεροκήρυκα, την κ. Σταυρούλα Διαλούπη, Λαογράφο, την κ. Γεωργία Καλύβα, Φιλόλογο, την κ. Σοφία Κουτρίκη, Φιλόλογο, τον κ. Δημήτριο Μαμάκη, Θεολόγο, τον κ. Βασίλειο Μπίκο, Μουσικοδιδάσκαλο, τον μακαριστό Φίλιππο Οικονόμου, Εκπαιδευτικό και Καθηγητή βυζαντινής μουσικής, την κ. Αικατερίνη Σωτηρίου, Νηπιαγωγό, τον κ. Ιωάννη Σωτηρίου, Φιλόλογο, την κ. Λουΐζα Κανέλλου, Λογοτέχνιδα, και τον κ. Αθανάσιο Μπιλάλη, Θεολόγο.

Η Ιερά Μητρόπολή μας διά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου ευελπιστεί και εύχεται ο Δωρεοδότης Κύριός μας να ευλογεί και να ενισχύει το θεάρεστο αυτό διακόνημα, ώστε ο Ρ/Σ «Διακονία & Μαρτυρία», να συνεχίσει να επιτελεί με επιτυχία το θεοφιλές και ψυχωφελές έργο του,  ανατροφοδοτώντας πνευματικά τους ακροατές του, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλου και των έμπειρων συνεργατών του.

e-shop

eshop.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 41, Αίγιο
  • Τηλέφωνα: 26910-21776 & 26910-21777
  • Φαξ: 26910-60127
  • E-mail: imkaigial@gmail.com

Στατιστικά

  • Εμφανίσεις Άρθρων 670120