LOGO IM 15

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ''

Το έτος 1999 ὁ Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος έλαβε την μεγάλη απόφαση να συστεγάσει αρμονικά την νιότη με τα προνομιούχα γηρατειά στο ήδη υπάρχον Ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος». Προς το σκοπό τούτο η νότια πτέρυγα του Ιδρύματος διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσει την καινούργια δραστηριότητα.

Εικόνα4Εικόνα5

 

Επιλέχθηκαν έμπειροι παιδαγωγοί, ειδικευμένο βοηθητικό προσωπικό, διά να έχει την αναμενόμενη επιτυχία το λεπτό τούτο εγχείρημα. Και είναι εξόχως σημαντική η προσφορά και η φροντίδα, σε κάθε ένα βρέφος και νήπιο.

Η στοργική και αγαπητική αγκάλη της τοπικής Εκκλησίας ανοίγει και υποδέχεται τους βλαστούς της νεότητας, προκειμένου να προσφέρει πλουσίως και υπερβαλλόντως, προς μεν τα νήπια την στοργή της, την αγάπη της, το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αφοσίωσή της, προς δε τους νέους γονείς την διευκόλυνση προς εκπλήρωση των ατομικών, εργασιακών και κοινωνικών υποχρεώσεων και αναγκών των. Υπό το πρίσμα αυτό, άρχισε την λειτουργία του ο πρότυπος Εκκλησιαστικός Βρεφονηπιακός Σταθμός της τοπικής Εκκλησίας με την επωνυμία «ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ».

Ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος συνεχίζει με πατρική μέριμνα και αμείωτο ζήλο το έργο του προκατόχου του, τόσο ως προς την κοινωφελή και πνευματική προσφορά του Βρεφονηπιακού σταθμού, όσο και ως προς την προώθηση των εργασιών του νέου κτιρίου, προσπαθώντας να εξοικονομήσει τους αναγκαίους πόρους διά την επιτυχή αποπεράτωσή του.

Εικόνα6

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προγραφή και προανάγνωση, προμαθηματικές έννοιες, γλωσσική, εικαστική, ψυχοκινητική, κοινωνική, συναισθηματική, ηθική, μουσική και κινητική αγωγή, θεατρικό παιγνίδι, αυτοσχεδιασμό, καθώς και την διδασκαλία και εκμάθηση των αγγλικών. Όλοι οι παιδαγωγοί συμφωνούν πως η προσχολική ηλικία είναι η πλέον κρίσιμη και καθοριστική διά την πορεία στη ζωή κάθε ανθρώπου, καθώς  με την παρεχομένη αγωγή, αναπτύσσονται οι δεξιότητες, με τις οποίες έχει προικισθεί κάθε νεαρό άτομο.

Στο σταθμό φιλοξενούνται βρέφη και παιδιά ηλικίας 8 μηνών έως 2 ετών και προνήπια 2 έως 4 ετών. Ο Σταθμός λειτουργεί και απογευματινές ώρες ειδικά για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, προκειμένου να διευκολύνει τα νεαρά εργαζόμενα ζευγάρια να εκπληρώσουν τις εργασιακές, ατομικές και

Εικόνα7

κοινωνικές υποχρεώσεις τους, εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ο Σταθμός έχει στελεχωθεί από πεπειραμένο διδακτικό επιστημονικό προσωπικό βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν με υπευθυνότητα και μεγάλη αγάπη στους μικρούς βλαστούς της τοπικής μας κοινωνίας τα ιδεώδη του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και να τούς δώσουν τα πρώτα εφόδια για τη ζωή τους μέσα από απλά κείμενα, διηγήσεις, τραγούδια, ποιήματα, σκετσάκια και πλήθος παιχνιδιών. Να μάθουν για την αγάπη, τη φιλία, την ευγενή άμιλλα, την συνεργασία, την αλληλεγγύη και προ πάντων για την Εκκλησία και το Χριστό.

Κάθε Πέμπτη τα παιδάκια οδηγούνται στο εσωτερικό ναΐδριο του Αγίου Χαραλάμπους για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να μεταλάβουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Παράλληλα, τα μεγαλύτερα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις όπως π.χ. σύντομες εκπαιδευτικές εκδρομές σε χώρους της πόλεως με σκοπό να γνωρίσουν τις φυσικές της ομορφιές. Τα πρόσωπα που στήριξαν επί σειράν ετών το έργο του Σταθμού ήταν: η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Χρυσούλα Ρωμανού, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Νικολέλλη, η νηπιαγωγός Αρτεμισία Τζαβέλλα, η νηπιαγωγός Ιωάννα Γκοτσοπούλου, η νηπιαγωγός Ουρανία Πανούτσου, ο οδηγός τού λεωφορείου κ. Γεώργιος Πανούτσος και η μαγείρισσα κ. Χριστίνα Γιούπη.

Εικόνα8

Σήμερα στη θέση του Εποπτεύοντος Συμβούλου βρίσκεται ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στις 3.9.2007 θεμελιώθηκε το νέο κτίριο τού Σταθμού και οι εργασίες προχώρησαν αρκετά. Ωστόσο για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται περαιτέρω χρηματοδότηση, η οποία μετά κόπου γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

e-shop

eshop.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 41, Αίγιο
  • Τηλέφωνα: 26910-21776 & 26910-21777
  • Φαξ: 26910-60127
  • E-mail: imkaigial@gmail.com

Στατιστικά

  • Εμφανίσεις Άρθρων 670136