LOGO IM 15

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΝΕΩΝ «ΤΟ ΟΡΑΜΑ»

 

ΧΑΝΙ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ

Ο χώρος των παιδικών κατασκηνώσεων στην περιοχή «Στέρνα», πλησίον της ιστορικής Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ευρίσκεται έκταση δέκα πέντε (15) στρεμμάτων, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και χρησιμοποιήθηκε υπ’ αυτού ως Κατασκήνωση μαθητών. Ωστόσο έπαυσε κάποια στιγμή η χρήση τους από το Υπουργείο και ο χώρος παρέμενε έρημος και ανενεργός για πολλά έτη, ενώ τα κτίρια, τα οποία διέθετε, ήσαν υπό κατάρρευση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, μετά από κοπιαστικές, επίπονες και επίμονες προσπάθειες προς

τους αρμοδίους φορείς, κατόρθωσε να δοθεί η χρήση τους στην Ιερά Μητρόπολη. Αμέσως άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες πλήρους ανακαίνισης

KATASKINOSI4KATASKINOSI5

των υπαρχόντων κτιρίων και η προσθήκη νέων διά την κάλυψη των αναγκών μίας νεανικής κατασκήνωσης.

Μέσα σε λίγο διάστημα η κατασκήνωση μεταμορφώθηκε και μετετράπη σε πνευματική όαση άναψυχής και ανατάσεως. Με σημαντική χρηματική δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ανακαινίσθηκαν τα υπάρχοντα κτίρια και κατασκευάσθηκε εκ βάθρων η κεντρική μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ο σύγχρονος χώρος εστιάσεως. Έτσι τα Καλάβρυτα, ο Ιστορικός αυτός και Μαρτυρικός τόπος, απέκτησαν ένα καλλιτέχνημα, ένα συγκρότημα παραδοσιακών κατασκευών, το οποίο αναβάθμισε έτι περαιτέρω την πόλη και την περιφέρειά της: το «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ - "ΤΟ ΟΡΑΜΑ"».

Στόχος του Κέντρου είναι, η φιλοξενία και η συνεργασία των νέων σε θέματα πνευματικής κατάρτισης, ψυχαγωγίας, άθλησης, πάντα στο πλαίσιο της Ορθοδόξου Πίστεως και της Ελληνοχριστιανικής Παραδόσεως, με αδιάλειπτη λειτουργία ολόκληρο το έτος, καθώς φιλοξενούνται εκεί και Συνέδρια. Το συγκρότημα αυτό διαθέτει κοιτώνες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία και κέντρο συνεδρίων.

KATASKINOSI1

Μετά τις αναγκαίες επισκευές, οι κατασκηνώσεις άρχισαν να φιλοξενούν αγόρια και κορίτσια της περιοχής, κατά τούς καλοκαιρινούς μήνες, επί σειρά ετών έως και σήμερα, προσφέροντάς τους αλησμόνητες στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Η ομαδικότητα της ζωής, τα χαρούμενα τραγούδια, τα αγιογραφικά αναγνώσματα, τα ομαδικά παιχνίδια, οι νυκτερινοί περίπατοι, οι εκδρομές, η ζωή στη φύση, η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον, η γνωριμία και η βίωση του ορθοδόξου πνεύματος, είναι οι αρχές, στις οποίες στόχευαν και στοχεύουν, υπό την καθοδήγηση των αρχηγών και των πνευματικών υπευθύνων, οι ικανοί εθελοντές ομαδάρχες.

Με την εθελοντική προσφορά των ικανών και εκλεκτών αρχηγών και ομαδαρχών τα νέα παιδιά μυούνται στην ομαδική συμβίωση, στο σεβασμό στο περιβάλλον, κυρίως, όμως, βιώνουν και γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς το ορθόδοξο πνεύμα, την πίστη και την λατρευτική ζωή με την συμμετοχή τους, κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας, στα Μυστήρια της εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας των Τιμίων Δώρων.

Οι δραστηριότητες, οι οποίες υλοποιούνται στον χώρο αυτό καλύπτουν ολόκληρο το έτος και αφορούν ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, τόσον του θερινού, όσον και του χειμερινού τουρισμού.

Το Κέντρο έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει ομάδες νέων από την Ρωσσία, το Ισραήλ, την Αμερική, καθώς επίσης κοινωνικούς, ορειβατικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

KATASKINOSI6

Η προσφορά του Εκκλησιαστικού Κέντρου Νεότητας των Καλαβρύτων στην νεότητα, στην Εκκλησία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι δεδομένη. Η υποδειγματική λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποτελεί προϊόν της διαρκούς πατρικής μέριμνας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου για την

KATASKINOSI2

συνέχιση του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου, το οποίο επιτελείται, με σκοπό την καλλιέργεια του χριστιανικού ήθους του ευσεβούς λαού και ιδιαιτέρως των νεαρών μελών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η διάπλαση της προσωπικότητας των οποίων συνιστά βασική προτεραιότητα.

εξώφυλλο σ

e-shop

eshop.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 41, Αίγιο
  • Τηλέφωνα: 26910-21776 & 26910-21777
  • Φαξ: 26910-60127
  • E-mail: imkaigial@gmail.com

Στατιστικά

  • Εμφανίσεις Άρθρων 670116